Geboren te Nakorn Nayok in Thailand

De pen

Geboren te Nakorn Nayok in Thailand

De pen is me doorgegeven door Leo Jansen.
 
Hij had een verhaal van wel vier bladzijden, dit haal ik niet.
 
Geboren te Nakorn Nayok in Thailand, ben ik op 19 jarige leeftijd verhuisd naar Bangkok. Na korte tijd ben ik via familie in contact gekomen met Bowling-Centrum “STAR-BOWL”.
 
Daar was ik verantwoordelijk voor de financiele afwikkeling van de verhuur van de bowlingbanen. Men had daar de beschikking over 52 banen.
 
Elke week werd er competitie gespeeld door het personeel van buitenlandse ambassades. Daardoor leerde ik de Nederlandse ambassadeur, Pieter van Zanten, kennen. Hij was het, die voor mij in 1992 een visum verzorgde om naar Nederland te gaan.
 
Spelenderwijs werd ik geinteresseerd in het bowling-spel.
Al snel wierp ik een gemiddelde van 110 pins.
 
Op mijn 23ste vertrok ik naar een andere bowling, het aantal banen was daar veel minder (40). Deze bowling was heel anders van opzet. Het is te vergelijken met de Heuvelgalerie in Eindhoven, waar men een bowlingcentrum heeft opgenomen. Naar voorbeeld van het Amerikaanse model met computers etc. In elk shoppingcentre dat in Bangkok wordt gebouwd, wordt wel een bowlingcentrum opgenomen.
 
In 1993 kwam ik naar Eindhoven. Na kennis gemaakt te hebben met Ria en Hans van de bowling, adviseerden ze mij om me aan te melden bij de Blue Monday League. Vervolgens werd ik gevraagd bij de vrijdagavond-league te komen spelen.
 
Tijdens het seizoen 93-94 was mijn gemiddelde 146.4, op dit moment speel ik gemiddeld 168.0.
 
In de tijd dat ik in Eindhoven bowl, heb ik veel vrienden ontmoet en ga elke vrijdag met plezier spelen bij het team “NA-RAK”.
 
Ik wens iedereen veel bowlinggenoegen en geef de pen door aan Huub van Schaijk.
Tot ziens op de bowling.